neděle 5. října 2014

7 věcí, které byste měli vědět, než si pořídíte kočku


Po dlouhé době přidávám článek na blog a zároveň doufám, že v následujících měsících Vás budu zahlcovat novými články. Mám toho celkem dost vymyšleného, tak snad všechno zrealizuji a bude se Vám můj blog líbit čím dál tím víc. Dnešní článek je spíše takový oddychový, tak jsem zvědavá jak se Vám bude líbit.

1) Začátky jsou slibné
Pokud si přivedete domů koťátko z nějaké chovné stanice, budete velmi překvapení, že číča je zvyklá používat kočičí záchod. Tohle je velké plus. Když jsme si přivedli domů našeho kocoura, celá rodina se seběhla kolem kočičího záchoda a našeho Karla chválila za dobře vykonanou práci /opravdu :D /. Aspoň máte o starost míň. 


2) Kočičí puberta
 Malé koťátko je tak překrásné, ale jak už to tak bývá brzy přijde matka příroda a vše je v háji. Vaše kotě se ráz na ráz mění na pubescentní potvůrku, která vypadá jako astenik - samá noha, samá ruka. Nejen, že se mění po fyzické stránce, ale při vší smůle i po psychické. Takže se těšte na náladovou primadonu . Naštěstí "pubuš" trvá jen chvilku. 




3) Chlupy všude
Je to neuvěřitelné, ale ty mršky chlupy jsou opravdu všude. Ráno v čaji, ve škole na oblečení, na tréninku v botách a večer na polštáři. 24 hodin chodím po světě s chlupy našeho Karla /neuvěřitelný :D/



4) Pan oblíbený
Tohle na kočkách miluju, obdivuju a zároveň nenávidím. Jak je to sakra možný, že je všichni mají rádi. Celý den leží v pelíšku, přijdou se pomazlit pouze když oni chtějí, nedělá jim sebemenší problém Vás kousnout do jakékoli části těla a přece je celá rodina zbožňuje. Krásná schopnost nebo vlastnost.



5) Konec  klidného spánku
Pokud budete mít číču doma, tak dříve nebo později se Vám vnutí do postele. Nejdříve možnost, že by s Vámi kočka sdílela peřinu odmítáte, ale tak jak to kočky umí, pomaličku, potichoučku se k Vám do postele stejně nastěhují a vy si budete muset zvykat na jejich přítomnost. Kdybych byla razantnější tak teď nespím přilepená na zdi a můj kocour se neroztahuje přes polovinu postele. Dokonce se to u nás zvrhlo, že to spíše vypadá, že já spím u Karla a ne on u mě. 


6) Aktivní čtvrt hodinka
Dospělá kočka bude trávit 23 hodin a 45 minut spánkem a vše ostatní zvládne ve své aktivní čtvrt hodince. V tu chvíli bude číča pobíhat po místnosti jako střelená, bude skákat ze všech možných stran a vy se budete bát, že se zbláznila. Nic se neděje, vyčkejte 15 minut a pak jen s klidem ukliďte nepořádek co kočka udělala, zatím co ona, už bude zase sladce odpočívat.


7) Tlapky jako Saxana
Pokud žijete s kočkou tak určitě už víte, že svoje jídlo si musíte neustále hlídat, jinak se totiž klidně může stát, že nějaká neposedná a nenápadná tlapka Vám ho ze stolu bez lítosti čmajzne. Tak pozor na to! :D

zdroj fotek: weheartit.com + vlastní
Doufám, že se Vám můj článek líbil a byla bych ráda, kdybyste mi řekli, zda se máte zájem o takovýhle typ článků. Budu ráda za každý komentář.



Žádné komentáře:

Okomentovat